maanantai 11. lokakuuta 2010

Omena- mantelikakku



Eilen taas leivottiin. Taas omppupiirakkaa. Hyvää.

Omena- mantelikakku
150g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
2dl jauhoja
1 1/2dl jauhettua mantelia
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa (en laittanut)
omenaa

kuorrutus:
75g margariinia
3/4dl sokeria
2rkl jauhoja
2rkl maitoa
2dl mantelilastuja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää rasvaseokseen. Nostele taikina voideltuun ja jauhoitettuun irtopohjavuokaan. (halkaisija 24) Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Levitä kuutiot tasaiseksi taikinan pinnalle ja painele ne taikinan sisään. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla n 40min. säädä uuni 200 asteeseen.
kuorrutusta varten sulata rasva. sekoita sokeri, jauhot, maito ja mantelilastut rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Jatka kypsentämistä n 10min, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.
(ohje ollut joskus Pirkka-lehdessä)

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! :)
    Tänään tuli postissa ihana paketti, kiitoksia! Oli kyllä niin mun näköisiä juttuja!

    VastaaPoista
  2. kiitos postista, ihana piristys kylmään ja harmaaseen syyspäivään <3

    VastaaPoista
  3. kiva kun paketit tuli perille :)

    VastaaPoista